Traditii de Rusalii in Bucovina 4 zile

Sarbatorim Rusalii in Bucovina

4
 
Period 18.06.2021-21.06.2021
Special offer
de la
 
199
pers/3 nopti/ pachet

ZIUA 1: 18.06.2021

Timisoara-Lacul Colibita-Gura Humorului

O excursie în Bucovina începe, inevitabil cu o plecare matinală. Destinația noastră este tocmai în celălalt capăt al țării, iar pe drum mai avem multe locuri de văzut.

 Ne întâlnim la ora 05:30 pentru îmbarcare, în Timișoara, la Adam Muller Guttenbrunn  si la ora 6:30 in Arad in Statia  Lukoil , Calea Timisorii , nr 141B                                             

Ne îndreptăm spre Colibița, un sat transilvan pitoresc din comuna Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud.. Localitatea este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița, numit si "Marea de la Munte". Colibița a fost declarată stațiune turistică.
Localitatea Colibița se afla inițial pe locul în care este în prezent lacul. În 1979 s-a luat decizia de strămutare a satului pe dealurile din apropiere, în localitatea numită Mița, pentru a se amenaja în vale un lac de acumulare. Înainte de umplerea lacului, zona a fost curățată foarte bine, fiind scoși inclusiv copacii. Una dintre legendele care circulă în zonă se referă la biserica din vechiul sat care a rămas în fundul lacului. Se spune că atunci când scade apa, se poate observa crucea din vârful turnului bisericii.

După gura de aer proaspăt luată pe malul lacului Colibița, continuăm drumul Spre Gura Humorului, sosire  și cazare la Hotel Toaca  Bellevue 4* 

ZIUA 2: 19.06.2021

 Vom vizita  manastirile : Dragomirna, Putna,Sucevita,Moldovita

Începem cu un mic dejun copios pentru că ne așteaptă o zi plină. Am planificat un tur ghidat la unele dintre cele mai spectaculoase mănăstiri din Bucovina: Moldovița, Sucevița, Putna, Dragomirna. Bogăția spirituală a acestor locuri a dăinuit de-a lungul timpului, turistii descoperind importanța unei legături armonioase cu divinitatea.

Istoviți dar bucuroși de ceea ce am reușit să descoperim, ne vom odihni la Hotel Toaca Bellevue  4* în Gura Humorului.

ZIUA 3:20.06.2021

 Gura Humorului-Manastirea Humor – Manastirea Voronet -Manastirea Paltionoasa –Marginea

După „cea mai importantă masă a zilei” ne vom îndrepta spre Mănăstirea Humor și Mănăstirea Voroneț, ambele monumente aflate in patrimoniul UNESCO.

Pe valea râului Humor, pe coama unei coline înconjurate de arbori și pajiști, în mijlocul unui ținut legendar, de o frumusețe copleșitoare, este așezată una dintre cele mai importante atracții din Bucovina, Mânăstirea Humorului, ctitorie a logofătului Teodor Bubuiog, la sfatul voievodului Petru Rareş. Remarcabilă prin pictura exterioară, dominată de „roşul de Humor”, reprezentativ fiind aici tabloul asediului Constantinopolului, Mănăstirea Humor este una dintre cele mai importante ctitorii ale evului mediu moldovenesc.Pentru valoarea sa culturală și spirituală fiind inclusă alaturi de Manastirea Voronet în patrimoniul mondial al UNESCO.

 Incheiem ziua la Marginea la un atelier de ceramica neagra pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune .O mana de oameni care au facut din olarit un mod de viata ,continua sa invarta roata si  sa arda in cuptorul inabusit  vasele de lut la fel ca stramosii lor.

. ZIUA 4: 21.06.2021

 

Humulesti- Agapia- Manastirea Neamt-Timisoara 

 HUMULESTI este o atracție turistică majoră deoarece aici poate fi vizitată casa în care a copilărit Ion Creangă, casă care arată exact ca în povestirile scriitorului. Dincolo de importanța istorică, literară și sentimentală, muzeul reprezintă un produs cert al arhitecturii populare specifice zonei. Muzeul memorial “Ion Creangă” din Humulești povestește, fără cuvinte, despre viața reală a unei familii dintr-un sat moldovenesc. Simplitatea devine aici congruentă cu frumusețea, de la curtea împrejmuită cu gard de nuiele, până la interiorul frumos văruit în alb, ca un vis din copilărie.

MANASTIREA  AGAPIA,  despre care Alexandru Vlahuță spunea “…Din câte biserici avem în țară, nici una nu închide o așa de aleasă comoară artistică, atâta bogăție de viață cerească, exprimată așa de frumos, așa de curat și cu atâta putere”. Ceea ce conferă o deosebită valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861.

MANASTIREA NEAMT, este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, situată în comuna Vânători-Neamț, satul Mănăstirea Neamțjudețul Neamț. Este cel mai mare și mai vechi așezământ monahal din Moldova, fiind declarat monument istoric. În incinta mănăstirii se află două biserici, două paraclise, turnul-clopotniță cu 11 clopote, Seminarul Teologic „Veniamin Costache”, precum și un muzeu cu o colecție de artă bisericească și sala tiparului. Specific este aghiazmatarul circular din fața mănăstirii, unde se face sfințirea apei la hram. În biserică se află o icoană a Maicii Domnului pictată în anul 665 în Israel, făcătoare de minuni.Așezământul are cea mai mare și mai veche bibliotecă mănăstirească (18.000 volume).

 Continuam drumul spre casa  pe traseul Deva-Timișoara 

 

 

 

 -  Cazare 3 nopți în cameră dublă la hotel  Toaca Bellevue 4*+ mic dejun
 -   Transport cu autocar  4* /microbuz

 -   Asistenta turistica

-    Taxa de statiune

- Intrari la obiectivele turistice

Aceptam  plata cu tichete tichete sau card de vacanta .

Info&rezervari : tel 0758838130 ,0758838133

adresa de e-mail: rezervari@alfastartravel.ro office@alfastartravel.ro

web site  :www.alfastartravel.ro

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Rezerva acum

Sunt de acord cu termenii si conditiile de aceptare a datelor