Un weekend în care descoperim istorie, natură și apele minerale

Pachet 3 zile: cazare hotel 4* + mic dejun +  transport autocar + ghid

 
Date de desfășurare:
Plecare vineri 28 mai – duminică 30mai
Pret
 
14960
/ persoana

Date de desfășurare:

vineri 28 mai – duminică 30mai

PROGRAM:

Ziua 1 – Vineri 28.05

Vrem să ne bucurăm din plin de acest weekend, așa că facem un efort și ne trezim dis de dimineață. Plecăm la ora 06.00 din Timișoara, de la Casa Adam Muller Guttenbrunn.

În dimineața acestei zile începem călătoria noastră către Băile Tușnad, stațiunea balneoclimaterică care te ajută să îți regăsești echilibrul interior și starea de sănătate cu ajutorul apelor cu efect terapeutic.

Prima vizită a zilei va fi una în care vom lua o lecție de istorie, la Mediaș. Municipiul Mediaș este așezat în bazinul mijlociu al râului Târnava Mare .În secolul al XII-lea și al XIII-lea regii Ungariei au așezat în zona Mediașului coloniști germani, cunoscuți sub numele de sași. Prima atestare documentară a Mediașului, este din anul 1267. În anul 1318, sașii din Mediaș și cei din Șeica Mare au fost scutiți de obligația de a participa la oastea regală, obținând totodată și unele privilegii fiscale. La 1402 regele Sigismund de Luxemburg a eliberat scaunele Mediaș și Șeica de sub jurisdicția comitelui secuilor.
Prima biserică românească din Mediaș a fost ridicată în anul 1826 prin eforturile episcopului greco-catolic Ioan Bob, cel care tot atunci a înființat și prima școală românească din oraș. Biserica fortificată Sfânta Margareta deține un ansamblu valoros de picturi murale gotice, iar turnul are un ceas care indică fazele lunii. Centrul istoric al orașului Mediaș apare ca un muzeu în aer liber. Printre obiectivele turistice, putem menționa Turnul Croitorilor, Turnul Trompeților, Turnul Clopotelor, Casa Schuller (1588) Turnul Forkesch, Turnul Pietrarilor, Turnul Fierarilor. Complexul Arhitectural Franciscan include biserica și mănăstirea franciscană, care, în jurul anului 1444, au fost construite de ordinul franciscan..

Continuam  călătoria și lecția de istorie, spre Sighisoara. Istoria orașului începe în 1367, atunci când localitatea este declarată oraș. Pe atunci, localitatea era apărată de o cetate extrem de puternică cu 14 turnuri si 4 bastioane.

Unul dintre multele puncte care duc faima Cetății Sighișoarei este legătura pe care o are Vlad Țepeș, fiind locul nașterii voievodului Țării Românești, în 1431. Voievodul Valahiei si cel care avea să devină sursă de inspirație pentru Dracula, unul dintre cele mai celebre personaje literare din lume, Vlad Țepeș a ajuns un brand important al zonei, dar și al țării.

Deși are doar 28.000 de locuitori și este întins pe o suprafață relativ mica, Sighișoara își întâmpină turiștii cu o mulțime de obiective turistice, care mai de care mai interesante. Pe lista celor care trebuie sa fie vizitate neapărat se numără:

  • Scara școlarilor. Este cunoscută și sub denumirea de Scara Acoperită și datează din 1642. Scopul sau este acela de a-i proteja pe cei mici de ploaie și zăpadă în drumul către școală. Astăzi, scara numără 175 de trepte, însă la început numărul acestora era de 300.
  • Centrul Medieval. Este un loc in care peisajul urban impresionează. Cu o mulțime de clădiri medievale, acest centru este inclus in lista obiectivelor UNESCO încă din anul 1999. Pe timp de vara, Piața Cetății este foarte animată cu terase unde turiștii se pot relaxa la o bere rece sau la o limonada. Chiar si pe timp de iarna, Centrul Medieval al Sighișoarei are multe istorii de povestit.
  • Turnul cu ceas. Orice turist care ajunge in Sighișoara trebuie sa urce in Turnul cu ceas, unul dintre principalele simboluri ale orașului, construit inițial ca un simplu turn cu doua niveluri. In timp însă, a fost mărit la 6 niveluri, iar turiștii trebuie să își testeze condiția fizică pe cele 110 trepte care duc în balconul superior, de unde vor avea parte de o panoramă extraordinară. Există și alte turnuri care merita vizitate, cum ar fi cel al fierarilor, al croitorilor, al cizmarilor, al cojocarilor și al măcelarilor.
  • Numeroasele biserici. Cei care doresc să cunoască istoria spirituală a orașului pot să viziteze Biserica Mânăstirii Dominicane, Biserica Romano-Catolică sau Biserica din Deal.

Părăsim Sighișoara și ne îndreptăm către destinația finală, Băile Tușnad unde ne vor întâmpina cei de la Hotel  O3ZONE 4*,care ne vor fi gazde în acest weekend.

Ziua 2 – Sâmbătă 29.05

Dimineața mic dejun bufet la hotel.

Prima oprire va fi Castelul Miko. Situată vis-a-vis de clădirea Primăriei, castelul Mikó a fost construit din ordinul lui Francisc Mikó, consilier al principelui Gabriel Bethlen, diplomat, cronicar, cărturar al scaunului Ciuc. Construcția a fost începută la 26 aprilie 1623, dar capătă forma actuală în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, sub conducerea generalului imperial, contele Stephan Steinwille.

Pornim către Lacul Sfânta Ana. Acesta este singurul lac vulcanic din România, format în craterul unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare. Oamenii de știință spun că acest vulcan a erupt ultima dată în urmă cu 42.000 de ani.  Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 946 m, are o formă aproape circulară  și o adâncime maximă de 7 m. Lacul își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale.

Următoarea destinație este Slanic Moldova,  din județul Bacău și-a câștigat renumele datorită izvoarelor sale cu ape minerale, ale căror calități au fost premiate cu medalii internaționale. Imediat după ce intrăm în stațiune suntem întâmpinați și cuceriți de clădirile interbelice. Cazinoul, amplasat în parcul central, domină parcul atât prin mărime, cât si prin arhitectură. Nu e de mirare că această stațiune era locul preferat de vacanță al lui I.L.Caragiale. În parc există o biserica și o zonă special amenajată pentru copii. Parcul este îngrijit și modern și este un loc perfect pentru promenadă, atât în timpul zilei, cât și seara, când aleile luminate primesc un farmec aparte.

OPTIONAL: Vă invităm la o plimbare cu căruța trasă de cai în Lăzărești, satul medieval din secolul al XIII-lea şi prin pădurile sălbatice din Ținutul Vulcanilor, în aproprierea lacului Sfânta Ana. Tarif: 80 lei / persoana.

Ziua 3 – Duminica 29.05

Dimineața mic dejun bufet la hotel.

Pornim  pe drumul de întoarcere spre casă cu o oprire în Rupea, mai demult Cohalm, Cetatea Rupea, ridicată pe Dealul Cohalmului veghează de la înălțime asupra orașului. A fost construită și extinsă în secolele al XIV-lea-al XVII-lea, ca cetate și refugiu pentru satele din împrejurimi. În prezent este in stadiu de ruină. Curtinele formează 4 incinte, fiind întărite din loc in loc cu turnuri poligonale, iar circulația este controlată de mai multe porți interioare care compartimentează ansamblul fortificat. Incinta centrală este prevăzută cu un reduit si cu o capelă. După Rupea, descoperim Biserica Fortificata din Homorod, pentru ca apoi spre celebrul și valorosul sat transilvan, Viscri. Vom explora puțin satul, după care continuăm drumul de întoarcere spre Sibiu, unde vom poposi pentru masa de prânz. Mâncăm pe săturate și facem o siestă scurtă, după care mergem spre  Deva unde vizităm Grădinile Banpotoc, ultima oprire din circuitul nostru. Excursia se încheie cu revenirea în Timișoara, seara, între orele 21:00 – 22:00.

Tarif:149 Euro/pers

Prețul include:

  • Cazare  per/ persoana  camera dubla  hotel   O3ZONE  4*în Băile Tușnad + mic dejun
  • transport autocar 4*/ microbuz
  • ghid însoțitor atestat pe toată durata excursiei
  • taxa de statiune

Prețul nu include:

  • taxele de intrare la obiectivele din program

Rezerva

Trebuie aprobata procesarea datelor personale

×
Lorem ipsum dolor sit amet
Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Phasellus quis commodo mauris.

Heading type widget