Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

CIRCUIT BUCOVINA - tărâmul tradiției, meșteșugului și al credinței

de la
EUR 275 00 EUR
persoana/pachet
Descoperă frumusețea pură în locuri mirifice, încărcate de istorie și credință.

Descoperim Bucovina, tărâmul tradiției, meșteșugurilor și credinței

ZIUA 1: 15.08.2024

Timișoara: ora 06:00

Arad: ora 07:00

Timisoara-Lacul Colibita-Gura Humorului

O excursie în Bucovina începe, inevitabil cu o plecare matinală. Destinația noastră este tocmai în celălalt capăt al țării, iar pe drum mai avem multe locuri de văzut.

 Ne întâlnim la ora 06:00 pentru îmbarcare, în Timișoara, in fata Bisericii din Piata Sinaia  si la ora 07:00 in Arad Catedrala Sfanta Treime (Podgoria).                         

Ne îndreptăm spre Colibița, un sat transilvan pitoresc din comuna Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud.. Localitatea este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița, numit si "Marea de la Munte". Colibița a fost declarată stațiune turistică.
Localitatea Colibița se afla inițial pe locul în care este în prezent lacul. În 1979 s-a luat decizia de strămutare a satului pe dealurile din apropiere, în localitatea numită Mița, pentru a se amenaja în vale un lac de acumulare. Înainte de umplerea lacului, zona a fost curățată foarte bine, fiind scoși inclusiv copacii. Una dintre legendele care circulă în zonă se referă la biserica din vechiul sat care a rămas în fundul lacului. Se spune că atunci când scade apa, se poate observa crucea din vârful turnului bisericii.

După gura de aer proaspăt luată pe malul lacului Colibița, continuăm drumul Spre Gura Humorului, sosire  și cazare la Hotel Best Western 4* 

ZIUA 2: 16.08.2024

Vom vizita manastirile: Putna, Moldovita

Începem cu un mic dejun copios pentru că ne așteaptă o zi plină. Am planificat un tur ghidat la unele dintre cele mai spectaculoase mănăstiri din Bucovina: Moldovița, Putna. Bogăția spirituală a acestor locuri a dăinuit de-a lungul timpului, turistii descoperind importanța unei legături armonioase cu divinitatea.

Istoviți dar bucuroși de ceea ce am reușit să descoperim, ne vom odihni la Hotel Best Western 4* în Gura Humorului.

ZIUA 3: 17.08.2024

 Gura Humorului – Sucevița – Manastirea Voronet – Manastirea Paltionoasa – Marginea

După „cea mai importantă masă a zilei” ne vom îndrepta spre Mănăstirea Sucevița  și Mănăstirea Voroneț, ambele monumente aflate in patrimoniul UNESCO.

Pe valea râului Humor, pe coama unei coline înconjurate de arbori și pajiști, în mijlocul unui ținut legendar, de o frumusețe copleșitoare, este așezată una dintre cele mai importante atracții din Bucovina, Mânăstirea Humorului, ctitorie a logofătului Teodor Bubuiog, la sfatul voievodului Petru Rareş. Remarcabilă prin pictura exterioară, dominată de „roşul de Humor”, reprezentativ fiind aici tabloul asediului Constantinopolului, Mănăstirea Humor este una dintre cele mai importante ctitorii ale evului mediu moldovenesc.Pentru valoarea sa culturală și spirituală fiind inclusă alaturi de Manastirea Voronet în patrimoniul mondial al UNESCO.

 Incheiem ziua la Marginea la un atelier de ceramica neagra pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune. O mana de oameni care au facut din olarit un mod de viata ,continua sa invarta roata si  sa arda in cuptorul inabusit vasele de lut la fel ca stramosii lor.

 

 ZIUA 4: 18.08.2024

 Agapia - Manastirea Neamt - Timisoara 

 

MANASTIREA  AGAPIA,  despre care Alexandru Vlahuță spunea “…Din câte biserici avem în țară, nici una nu închide o așa de aleasă comoară artistică, atâta bogăție de viață cerească, exprimată așa de frumos, așa de curat și cu atâta putere”. Ceea ce conferă o deosebită valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861.

MANASTIREA NEAMT, este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, situată în comuna Vânători-Neamț, satul Mănăstirea Neamțjudețul Neamț. Este cel mai mare și mai vechi așezământ monahal din Moldova, fiind declarat monument istoric. În incinta mănăstirii se află două biserici, două paraclise, turnul-clopotniță cu 11 clopote, Seminarul Teologic „Veniamin Costache”, precum și un muzeu cu o colecție de artă bisericească și sala tiparului. Specific este aghiazmatarul circular din fața mănăstirii, unde se face sfințirea apei la hram. În biserică se află o icoană a Maicii Domnului pictată în anul 665 în Israel, făcătoare de minuni.Așezământul are cea mai mare și mai veche bibliotecă mănăstirească (18.000 volume).

 Continuam drumul spre casa  pe traseul Deva-Timișoara 

 

 

 

vezi mai multe

 -  Transport autocar  4*

  Cazare 3 nopți cu mic-dejun - hotel Best Western 4*

 -  Ghid insotitor din partea agentiei

 -  Ghid local

 -  Taxa de statiune

vezi mai multe

 

 • Intrare la obiectivele turistice din program. ( Aproximativ 150 Lei/Persoană)

 

 

 

vezi mai multe

Servicii

 • Circuit
 • autocar
 • cazare
 • Mic dejun
 • ghid
 • insotitor de grup

Tema

 • excursie-4-zile

Facilitati unitate de cazare

 • wifi
 • parcare

Facilitati camera

 • wifi
 • tv
 • aer conditionat
 • baie privata

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!

Optiuni

Servicii
Perioada
Detalii
Pret
CAMERA DUBLA - PARTAJ
Transport autocar + cazare loc in cameră dubla + mic dejun Acceptam plata cu tichete și card de vacanță;
- 1 adult
15 Aug - 18 Aug, 2024
Autocar +  Cazare
EUR27500EUR
CAMERĂ SINGLE
Transport autocar + cazare in cameră single + mic dejun Acceptam plata cu tichete și card de vacanță;
- 1 adult
15 Aug - 18 Aug, 2024
Autocar +  Cazare
EUR33000EUR
CAMERA DUBLA
Transport autocar + cazare in cameră dubla + mic dejun Acceptam plata cu tichete și card de vacanță;
- 2 adulti
15 Aug - 18 Aug, 2024
Autocar +  Cazare
EUR55000EUR